keskiviikko 13. helmikuuta 2013

Raastepata


1 pkt jauhelihaa
1 sipuli
valkosipulin kynsi
Juureksia raasteena, mitä useampaa laatua, sen parempi. Itse en käytä perunaa, koska se mössööntyy ikävästi. Toisaalta jos pitää enemmän muhennoksen kaltaisesta ruoasta, perunakin on oikein hyvä.

Kasvisia n. 2/3 koko ruoan määrästä, eli tätä on helppo muuttaa sopivaksi vaikka isommallekin porukalle.

öljyä
mausteita

Lorauta kuuman valurautapadan pohjalle öljyä, paista jauheliha siinä nopeasti. Lisää hienoksi pilkotut sipulit. Raasta juurekset kyspymisjärjestyksessä(punajuuri kypsyy kauemmin kuin porkkana jne) ja lisää ne sitä mukaa pataan. Lopuksi mausteet, reilusti chiliä! Hauduta hetki miedolla lämmöllä kannen alla. Valmistusaika reilu puoli tuntia, mutta toisaalta pidempikään hauduttelu/jälkilämmitys ei haittaa, joten hyvä ruoka päivänä, jolloin kaikki tulevat miten sattuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti