keskiviikko 19. toukokuuta 2010

Kasvissosekeitto

 by Rosmariini ja Timjami

(Tämän annoskoosta en oikein tiedä, mutta laitoin kolme porkkanaa, ja pussin keittojuureksia. Siitä tuli juuri sopivasti kolmelle hengelle.)
Kasvissosekeitto on aina takuuvarmaa tarjottavaa. Kiistaa käydään sitten siitä, kuinka paksua keiton kuuluu olla. Minunkin mielestäni keiton kuuluu näyttää keitolle, perheen miesväen mielestä keitto on kunnollista vasta, kun se näyttää vähintäänkin muhennokselle. ;)


Pussi keittojuureksia
1-2 kg porkkanaa (kuori ja pilko)
Vettä niin että juurekset juuri ja juuri peittyvät
1-2 kpl Knorr oliiviöljypohjainen kasvisliemikuutio (ei arominvahventeita
tms)
Kolmen juuston ruokakermaa


Annetaan kiehua kypsiksi kannen alla.
Soseutetaan sauvasekoittimella (siis keitinvesi saa jäädä kasviksiin, siksi
on tärkeää ettei sitä alunperin laita liikaa)
Lisätään kolmen juuston ruokakermaa sen verran että keitto on keittoa ei
paksua sosetta.
Jos vettä tuntuu olevan liikaa, voi kerman korvata tuorejuustolla tai
Aurajuustolla. (vaihtelu virkistää)

Nautitaan tuoreen ruisleivän tai näkkileivän/hapankorpun kera.
Keitolle kivan lisän saa raejuusto/tuorejuusto nokareella ja ripauksella
tuoreita yrttejä pinnalle. (ruohosipulia tai rucolaa silputtuna)

Annosta voi suurentaa helposti. Pussi keittojuureksia aina 1-2 kg porkkanaa
kohti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti