maanantai 12. huhtikuuta 2010

Broileri-pastapaistos

by Heljä
4-6:lle

Heljä oli löytänyt Myllyn Parhaiden sivuilta tällaisen herkullisen broilerpastareseptin.  Ensinäkemältä tämä vaikutti selvästi helppoa arkiruokaa monimutkaisemmalle tehdä, mutta aikaa valmisteluihin meni todellisuudessa vain vartti, plus puolisen tuntia uunissa. Ei paha! Ja minulla valmisteluihin kuului myös kokonaisten rintafileiden,  ja sipulin pilkkominen. Tämä on sen verran tukevaa ruokaa, että kolmelle hengelle olisi riittänyt puolikas annos ihan mainiosti.

Testiryhmään upposi tämäkin oikein loistavasti. Itseäni vähän häiritsi kastike, joka teki ruoasta hiukan mössöä. En tosin tykkää makaronilaatikonkaan munamaidosta, vaan haluan senkin ihan kuiviltaan. Mutta maku oli tosi hyvä, makaroni ja curry sopii yllättävän hyvin yhteen. Tämä sopisi loistavasti tilanteeseen, jossa pitää helpolla saada isommalle porukalle tukevaa ruokaa. Talkoisiin tms.




Ainekset
1 pss Myllyn Paras Tumma Makaronia (500 g)

500 g marinoituja broilerin fileepaloja

1 pss pakastesipulia kuutioina (tai 1-2 tuoretta)

n. 4 valkosipulinkynttä

1-2 paprikaa (tai 1 pss herne-maissi-paprika-sekoitusta)



Kuorrutuskastike:

3 rkl margariinia

½ dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja

6 dl maitoa (tai maitoa + kermaa)

1 kanaliemikuutio

2 tl currya

1 tl paprikajauhetta

½ tl valkopippuria



Pinnalle:

150 g kevyt emmental-juustoraastetta



Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan, valuta lävikössä ja kaada
voideltuun isoon laakeaan uunivuokaan, esim. lasagnevuokaan. Paista
makaronien kiehumisen aikana pannulla nopeasti broilerin palat ja sipulit.
Lisää ne makaronien sekaan vuokaan yhdessä paprikakuutioiden kanssa.

Kiehauta kastiketta varten teflon-kattilassa vehnäjauhoja margariinissa,
lisää maito hyvin sekoittaen ja anna kastikkeen saostua, lisää muut
kastikkeen aineet ja hauduta miedolla lämmöllä n. 5 min.

Kaada kastike painelle paistokseen, ripottele pinnalle juustoraastetta ja
kuorruta paistosta 225-asteisen uunin keski-ylätasolla 25-30 min, kunnes
paistos saa kauniin värin.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

2 kommenttia:

  1. Tuosta makaroonilaatikosta tuli mieleen tähän (ehkä)sopimaton kommentti: oletkos kokeillut tehdä ko sapuskaa niin, että teet jauhelihan ruskitettuasi siitä kastikkeen? Maustan kastikkeen kohtuu voimakkaaksi ja sekoitan sen sitten makarooneihin, joskus pääsee tonnikalapurkki myös kyytiin. Päälle juustoraastetta, uunissa puoli tuntia ja avot - onpas hyvää. Yleensä vielä useammaksi päiväksi, ei munasta eikä maidosta tietoakaan ;)

    VastaaPoista
  2. Mitäs sopimatonta tässä, suoraan aiheeseen liittyy!

    Kiitos ohjeesta. Kokeilen tätä, kun ennätän ja laitan sen sitten kunnolla esille. :)

    VastaaPoista