maanantai 15. huhtikuuta 2013

Lihamureke

4-5 annosta
750g jauhelihaa
2 munaa
ripaus suolaa

Täyte
1 sipuli
½ prk tomaattimurskaa
oliiveja
marinoituja valkosipuleita
mausteita

Sekoita jauheliha, munat ja suola tasaiseksi taikinaksi. Muotoile taikinasta yhtenäinen levy leivinpaperin päälle.

Pilko sipuli ja kuullota se pannulla. Lisää tomaattimurska, keitä kunnes neste on haihtunut. Lisää oliivit, valkosipulit ja mausteet.

Kaada täyte jauhelihalevyn päälle. Kääri levy pötkyläksi, kiinnitä huomiota saumoihin, että tulee tiivis. Käännä mureke vielä saumapuoli alaspäin ja paista.(Kiertoilmauunissa 200 astetta 10 min, 15 astetta 10-15 min.)

2 kommenttia:

  1. Mureketta en ole tehnyt herran vuosiin, nyt vois innostua, kiitos:)

    VastaaPoista
  2. Kiva, kiva! :) Se onkin hassua, miten tällaiset perusruoat pakkaavat unohtumaan. Vuosikausiin en ole minäkään tätä tehnyt, mutta nyt nousi heti koko perheen suosikiksi.

    VastaaPoista